معرفی میلگرد پی وی سی در مجله آسن
نغمه
انتشار:
1403/10/19
بروزرسانی:
1403/10/21
میلگرد پی وی سی یکی از پرکاربردترین محصولات در صنایع مختلف ساختمانی و صنعتی است که به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد خود محبوبیت بالایی پیدا کرده است. این نوع میلگرد به دلیل ترکیبات خاص PVC، از مقاومت عالی در برابر خوردگی، رطوبت و مواد شیمیایی برخوردار بوده و در محیطهای مختلف، از سازههای ساختمانی تا سیستمهای صنعتی، مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، وزن سبک و قابلیت نصب آسان آن، میلگرد پی وی سی را به انتخابی اقتصادی و کارآمد برای پروژههای بزرگ و کوچک تبدیل کرده است. این ویژگیها، همراه با دوام و انعطافپذیری بالا، آن را به گزینهای ایدهآل برای جایگزینی میلگردهای فلزی در شرایط سخت محیطی تبدیل میکند. در این مقاله، به بررسی ویژگیها، کاربردها و مزایای این محصول نوآورانه پرداخته خواهد شد.
انواع میلگرد پی وی سی
میلگردهای پی وی سی به طور کلی در سه نوع اصلی تولید میشوند که هرکدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. این انواع عبارتند از:
1. میلگرد پی وی سی سخت
این نوع میلگرد محبوبترین و پرکاربردترین پلیمر در دنیاست و در مواردی هم چون لوله کشی، ساخت درب و پنجره و... از این محصول استفاده میشود. مهمترین ویژگی این محصول مقاومت آن در برابر پوسیدگی، خوردگی و زنگ زدگی است و همین خاصیت باعث شده تا از آن در محیطهای مرطوب و در حضور عناصر شیمیایی، نمکها و اسیدها استفاده شود و هیچ آسیبی نبیند.
میزان انعطاف پذیری میلگرد پی وی سی سخت نسبت به پی وی سی نرم کمتر است و دلیل آن هم خشک و منعطف نبودن ماده خام سازنده آن است. اما در عوض پی وی سخت مقاومت بالایی در برابر ضربه و سایش دارد. این میلگردها هم چنین عایق حرارتی مناسبی بوده و با توجه به وزن سبکشان به راحتی حمل میشوند.
یکی از دلایل محبوبیت پی وی سخت، قابلیت بازیافت بودن آن است. در واقع این میلگرد یک محصول دوستدار محیط زیست بوده و آسیبی به سلامت انسانها و سایر موجودات زنده نمیزند.
2. میلگرد پی وی سی نرم
میلگرد پلاستیکی نرم که به آن میلگرد پلاستیکی شفاف نیز میگویند، یکی از پرکاربردترین پلاستیکهای صنعتی است. پی وی سی نرم پلیمری است قدیمی که به علت شکننده بودن به آن نرم کننده اضافه میکنند. با اضافه کردن نرم کننده این میلگرد قابلیتهایی مثل انعطاف پذیری، فرآیند پذیری بالا و قابلیت تبدیل به ورق و میلگرد را به دست میآورد. میلگرد پی وی سی نرم میتواند یک جایگزین مناسب برای سفال، سیمان و چوب باشد. قابلیت اشتعال بالای این میلگرد (پایین بودن مقاومت حرارتی) از جمله معایب این محصول به شمار میرود. از دیگر موارد استفاده این میلگرد میتوان به ساخت انواع عایق کابل برق، انواع واشر، ضربه گیر، پوسته کابلهای الکتریکی، پنجرههای تاریک یا بدون دید، کانال و لوازم نصی کردنی، صفحات گرامافون، ونیل سایدینگ و لوله کشی اشاره کرد.
3. میلگرد پی وی سی آرایش یافته
در این نوع پی وی سی از آن جایی که زنجیره پلیمرها در جهت مناسب آرایش یافتهاند خواص فیزیکی و مکانیکی بالاتری را نسبت به دو مدل دیگر دارا است. لذا امکان تولید محصول سبک و باکیفیتتر را فراهم آورده است.
ویژگیهای میلگرد پی وی سی
ویژگی هر محصول معرف آن محصول است. بنابراین شما به عنوان خریدار نیاز دارید تا در مورد تمام ویژگیها و عملکرد کالایی که قرار است خریداری کنید، اطلاعات لازم و کافی در اختیار داشته باشید. پس در ادامه به بررسی ویژگیهای این نوع میلگرد میپردازیم.
۱. ویژگیهای شیمیایی
اگر بخواهیم ویژگیهای میلگرد پی وی سی را بررسی کنیم باید به این سازه از ابعاد مختلف توجه داشته باشیم و اما در ابتدا به بررسی ویژگیهای شیمیایی آیت محصول میپردازیم. خوشبختانه در ساخت میلگردهای پی وی سی از مواد اولیه و روشهای تولید منحصر به فردی استفاده میشود طوری که با قاطعیت میتوانیم ادعا کنیم که این سازه در برابر هر گونه اسید رقیق مانند سولفوریک اسید، کلریدریک اسید و بازهای رقیق مانند هیدروکسید سدیم و به طور کلی محلولهای قلیایی، الکل، روغن، چربی، هیدرو کربن آلیفاتیک و بنزین از نظر شیمیایی مقاومت دارد و به راحتی نرم یا خورده نمیشود.
اما در برابر حلالهای عالی مانند استون، کربن تتراکلراید، بنزول، هیدرو کربنهای کلردار، استرها و کتونها مقاوم نیست. پس موقع استفاده از این محصول در محیطهای شیمیایی به این موارد دقت داشته باشید. هم چنین ساختار این سازه به گونهای است که در دمای بالای ۷۰ درجه نرم خواهد شد و اگر دما را افزایش دهید بین دمای ۱۴۰ تا ۱۶۰ درجه سانتی گراد شاهد حل شدن کامل آن خواهید بود. بنابراین این محصول در برابر نور خورشید و اشعه یو وی مقاومت چندانی ندارد. اما با اطمینان خاطر میتوانید از این محصول در محیطهای مرطوب استفاده کنید زیرا عایق رطوبت است و نهایتاً چیزی کمتر از یک درصد رطوبت را به خود جذب میکند.
۲. ویژگیهای فیزیکی
ویژگیهای میلگرد پی وی سی نرم و سخت با توجه به ترکیبات آنها و البته فرآیند ساختشان متفاوت و متغیر خواهد بود اما به طور کلی میتوان ویژگیهای زیر را برای این محصول برشمرد.
· چگالی این محصول بین 1/3 تا 1/45 گرم است.
· رنگ آنها پس از تولید سفید، سبز و سیاه بوده که البته رنگ سفید آن رایجتر است.
· مدل الاستیسیته این نوع میلگرد با واحد اندازه گیری گیگا پاسکال معمولاً بین 2/4 تا 3 قرار دارد.
· در دمای بین 75 تا 105 درجه سانتی گراد شاهد نرم شدن آن خواهید بود.
· دمای زیر منفی ۱۵ درجه سانتی گراد نیز باعث خشک شدن و شکستن این محصول میگردد.
بنابراین اگر در مناطق خیلی گرم یا خیلی سرد زندگی میکنید این محصول مناسب خرید برای شما نیست. این میلگرد ها مناسب برای مکانهای جغرافیایی با دمای بین منفی 15 تا مثبت 60 درجه سانتی گراد بوده چرا که در چنین دمایی طول عمر بیشتری خواهد داشت. همچون برای خرید میلگرد پی وی سی و اطلاع از قیمت میلگرد امروز بایستی در سایتهای معتبری همچون آسن آهن سرچ کنید.
۳. ویژگیهای مکانیکی
طبق آمارها میزان استحکام کششی این نوع میلگرد ها بر اساس واحد اندازه گیری مگا پاسکال در حدود 40 تا 60 است. بنابراین با خیال راحت میتوانید میلگرد های پی وی سی را در محیطهایی که چالش زیاد کششی و فشاری دارند استفاده نمایید. به علاوه آزمایشهای متعدد روی این محصول نشان داده که این میلگرد در برابر ضربه کاملاً مقاوم بوده و خاصیت ضربه پذیری آن در مقیاس عددی چیزی در حدود 5 تا 10 کیلو ژول بر مربع است.
محصولات پی وی سی همان طور که قبلاً نیز گفته شد در برابر تابش مستقیم نور خورشید عمرشان کوتاه میگردد و آن هم به دلیل وجود اشعه یو وی موجود در نور خورشید است. البته برای رفع این عیب سعی شده تا با به کار گیری مواد افزودنی استحکام این سازه در برابر نور خورشید را افزایش دهند اما باز هم بهتر است که محصولات پی وی سی را تا حد امکان از نور خورشید دور نگه دارید.
کاربرد میلگرد پی وی سی در بتن
میلگردهای پی وی سی به دلیل ویژگیهای خاص خود، مانند مقاومت در برابر خوردگی، رطوبت و مواد شیمیایی، در برخی از پروژههای بتنی به کار میروند. این میلگردها میتوانند به عنوان جایگزینی برای میلگردهای فلزی در شرایط خاص مورد استفاده قرار گیرند، بهویژه در محیطهایی که بتن در معرض رطوبت، آب شور یا مواد شیمیایی قرار دارد. استفاده از میلگرد پی وی سی در بتن مزایایی مانند افزایش طول عمر سازه، کاهش هزینههای نگهداری و سبکی نسبی را به همراه دارد.
با این حال، این میلگردها به دلیل محدودیت در تحمل بارهای سنگین بیشتر در سازههای غیرحساس یا تقویتهای کمتنش به کار میروند. همچنین، استفاده از آنها در بتن برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت بسیار بالا ندارند، مانند برخی از دیوارها یا سازههای بتنی کوچک، رایجتر است.
مزایا و معایب استفاده از میلگرد های پی وی سی
استفاده از میلگردهای پی وی سی (PVC) در پروژههای ساختمانی و صنعتی به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد خود به یک انتخاب محبوب تبدیل شده است. این نوع میلگردها به واسطه مقاومت بالا در برابر خوردگی، رطوبت و مواد شیمیایی، گزینهای ایدهآل برای محیطهای خاص مانند مناطق مرطوب یا شرایط شیمیایی دشوار هستند. همچنین، وزن سبک و قابلیت نصب آسان از مزایای دیگر این محصول محسوب میشود که میتواند هزینهها و زمان اجرای پروژهها را کاهش دهد.
با این حال، مانند هر ماده دیگر، میلگردهای پی وی سی نیز معایبی دارند؛ از جمله محدودیت در تحمل بارهای سنگین در مقایسه با میلگردهای فلزی. در این بخش، به بررسی جامع مزایا و معایب استفاده از این محصول پرداخته و نقاط قوت و ضعف آن را برای کاربردهای مختلف تحلیل خواهیم کرد.
مزایای استفاده از میلگرد پی وی سی
وجود مواد پلیمری در ساختار pvc خواص و ویژگیهای منحصر به فردی به آن میبخشد که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
1. استحکام بالا
یکی از بارزترین ویژگیهای میلگردهای پی وی سی، مقاومت بسیار بالای آن هاست و در برابر مواد شیمیایی، اسیدهای ضعیف و روغنها آسیب نمیبینند.
2. وزن بسیار کم
این سازه بسیار سبک است از این رو بخش عمده کاربرد آن در ساختمان سازی است. کاربرد پنلهای پی وی سی به عنوان دیوار پوش یکی از موارد استفاده این محصول در صنعت ساختمان سازی است.
3. اشتعال پذیری پایین
دمای ذوب این ماده 80 درجه سانتی گراد است و قابل استفاده مداوم در دمای 60 درجه سانتی گراد است.
4. عایق رطوبت و صوت
پی وی سی یک عایق رطوبتی، صوتی و گرمایی بی نظیر است و میتواند اتلاف انرژی را تا 40 درصد کاهش دهد.
5. مقاوم در برابر نفوذ میکروب و آلودگی
بافت خاص این ماده امکان رشد و انتشار میکروب و آلودگی را به صفر میرساند.
6. مقاوم در برابر ضربه
مقاومت این ماده به گونهای است که در اثر برخورد اجسام نوک تیز و ضربه دچار آسیب دیدگی نمیشود.
7. قیمت مناسب
پی وی سی از مواد پلیمری ساخته میشود که منابع محدودی نداشته به همین دلیل با قیمت مناسبی در بازار وجود دارد.
معایب استفاده از میلگرد پی وی سی
درست است که پی وی سی کاربردها و مزایای بسیاری دارد اما استفاده از آن میتواند معایبی هم داشته باشد. پس بهتر است معایب آن را نیز بشناسیم تا بتوانیم با دید بازتری این محصول را انتخاب کنیم. از جمله معایب این سازه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. زیست تخریب ناپذیر
یکی از ایرادات بزرگی که مدافعین محیط زیست بر استفاده از مواد پی وی سی وارد میکنند این است که این ماده در طبیعت تجزیه ناپذیر است که در واقع این مورد یکی از مهمترین مضرات پی وی سی است.
2. انتشار گازهای سمی
در مواقع آتش سوزی مواد پی وی سی گازهای سمی از خود متصاعد میکنند که میتواند اثرات جبران ناپذیری بر ریه انسان و سایر موجودات زنده داشته باشد.
میلگرد های پلاستیکی در چه سایزهایی تولید میشوند؟
سایز میلگرد های پلاستیکی با توجه به نیاز و کاربردهای آن متفاوت است. به طور معمول این میلگرد ها در سایزهای 6، 8، 10، 12، 16، 20، 25 و 32 میلی متر موجود است.
چه کارخانههایی میلگرد پی وی سی تولید میکنند؟
در حال حاضر صنایع پتروشیمی غدیر، صنایع پتروشیمی آبادان، صنایع پتروشیمی اروند و بندر امام مشغول تولید میلگرد های پی وی سی هستند. صنایع پتروشیمی غدیر و آبادان از زیر مجموعههای تاپیکو و صنایع پتروشیمی اروند و بندر امام جزء شرکتهای فرعی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس است.
جمعبندی
میلگردهای پی وی سی به دلیل ویژگیهای برجسته، مانند مقاومت بالا در برابر خوردگی، وزن سبک، انعطافپذیری، و عایق بودن در برابر رطوبت و حرارت، در صنایع مختلف مورد توجه قرار گرفتهاند. این مقاله به بررسی انواع مختلف میلگردهای پی وی سی، شامل سخت، نرم و آرایشیافته، ویژگیهای شیمیایی و مکانیکی، و مزایا و معایب این محصول پرداخته است.
سوالات متداول
1. میلگرد پی وی سی چه کاربردهایی دارد؟
میلگردهای پی وی سی در صنایع ساختمانی، تولید عایقهای کابل، لولهکشی، ساخت درب و پنجره، و عایقبندی رطوبتی و صوتی به کار میروند.
2. انواع میلگرد پی وی سی چیست؟
این محصول در سه نوع سخت، نرم و آرایشیافته تولید میشود که هرکدام برای کاربردهای خاصی مثل مقاومت در برابر خوردگی یا انعطافپذیری بالا طراحی شدهاند.
3. مزایای میلگرد پی وی سی چیست؟
مقاومت در برابر رطوبت، وزن سبک، عایق بودن، نصب آسان، و قیمت مناسب از جمله مزایای آن هستند.
4. معایب میلگرد پی وی سی چیست؟
مقاومت حرارتی پایین، انتشار گازهای سمی در هنگام آتشسوزی، و زیستتخریبناپذیری از معایب اصلی این محصول به شمار میروند.
5. میلگردهای پی وی سی در چه سایزهایی تولید میشوند؟
معمولاً این میلگردها در سایزهای 6، 8، 10، 12، 16، 20، 25 و 32 میلیمتر موجود هستند.
آخرین خبرها
معرفی میلگرد پی وی سی در مجله آسن
1403-10-19 11:00:14نحوه محاسبه طول مهاری میلگرد + جدول و فرمول
1403-10-15 11:02:40جدول وزن میلگرد پردیس سلفچگان (مشخصات کامل)
1403-10-12 11:01:06سقف عرشه فولادی چیست؟ معرفی مزایا و معایب آن
1403-10-08 23:02:29وزن میلگرد هیربد (تمامی سایزها)
1403-10-05 11:01:14چرا قیمت میلگرد کارخانه و بازار متفاوت است؟
1403-09-28 23:37:32تست کشش میلگرد کاشته شده چگونه انجام میشود؟
1403-09-24 23:00:08میلگرد لنگر مثبت چیست و تفاوت آن با میلگرد لنگر منفی چیست؟
1403-09-21 23:04:20ابزارهای برشکاری میلگرد+ مزایا و معایب انواع روشهای برش میلگرد
1403-09-15 23:00:58طول خم میلگرد و آرماتور چگونه محاسبه میشود؟
1403-09-14 11:01:50محاسبه طول میلگرد ریشه در فونداسیون چگونه انجام می شود؟
1403-09-10 11:00:28فونداسیون نواری چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
1403-09-07 00:11:00ضایعات میلگرد چیست و چه کاربردی دارد؟
1403-09-03 23:00:13بررسی و تحلیل نمودار قیمت میلگرد در سال ۱۴۰۳
1403-08-30 23:01:08اصولی ترین ضوابط میلگرد گذاری در ساختمان + نکات اجرایی
1403-08-26 11:01:29