سبک ترین میلگرد ایران کدام است؟
نغمه
انتشار:
1402/11/25
بروزرسانی:
1403/12/11

استفاده از میلگرد سبک در ساخت سازههایی که وزن آنها نباید از حد خاصی فراتر رود بسیار حائز اهمیت است، به همین دلیل شناخت و استفاده از این نوع میلگرد میتواند کمک فراوانی در افزایش مقاومت و استحکام سازه داشته باشد.
وزن میلگرد یکی از مهمترین عوامل در تعیین قیمت و کاربرد آن است. میلگرد سبک در ساخت سازههای سبک و محصولات فولادی مانند تیرچههای آهنی بسیار پرکاربرد است. در این مقاله به بررسی و مقایسه وزن میلگرد پرداختهایم و کارخانه هایی که سبکترین میلگرد ایران را تولید می کنند معرفی کردهایم.
میلگرد سبک چیست؟
در صنعت ساختمان سازی و سایر صنایع، به میلگردی که وزن سبکتری نسبت به استاندارد معمولی داشته باشد، میلگرد سبک میگویند. وزن این میلگردها براساس استانداردهای مختلف مشخص شده است. البته برخی معتقد هستند که به میلگردهای سایز ۸ تا ۱۲ میلگرد سبک گفته میشود.
از میلگردهای سبک به عنوان تقویت کننده استفاده میشود و در کنار تیرهای آهنی، ستونهای بتنی و دیوارها مورد استفاده قرار میگیرند. میزان سبک بودن این میلگردها باید مطابق یک استاندارد مشخص باشد تا بتواند نیروهای جانبی وارده بر سازه را تحمل کند.
استعلام قیمت میلگرد امروز آسن؛ توزیع کننده میلگرد فولادی به صورت حضوری و تلفنی |
سبکترین میلگرد بازار مربوط به کدام کارخانه است؟
در ایران برخی کارخانهها اقدام به تولید میلگردهای سبک براساس استانداردهای جهانی کردهاند. ۵ کارخانه زیر جزء تولید کنندگان میلگرد سبک در ایران هستند.
- کارخانه ظفر بناب
- فولاد راد همدان
- مجتمع آناهیتا گیلان
- فولاد حسن رود
- کارخانه میلگرد حدید سیرجان جنوب
در ادامه به بررسی کامل و مقایسه وزن میلگردهای سبک تولید شده در ایران می پردازیم.
وزن میلگردهای تولیدی هر کارخانه عدد مشخصی است که با قرار دادن این اعداد در کنار وزن استاندارد در نظر گرفته شده برای میلگردهای سبک، میتوان تشخیص داد که سبکترین میلگرد تولید کدام کارخانه است.
تفاوت میلگرد سبک و سنگین
میلگردهای سنگین دستهای از میلگردهای با قطر زیاد هستند که وزنشان از میلگردهای سبک بیشتر است؛ به همین علت به آنها میلگرد سنگین میگویند. این میلگردها اغلب دارای سایزهای بالاتر از ۱۲ می باشند که در دسته A3 و A4 قرار میگیرند.
میلگردهای سنگین علاوه بر تفاوت وزن، در برخی مشخصههای ظاهری مانند آج نیز متفاوتند. هر دسته از این آرماتورها کاربردهای مختلفی دارند. از میلگردهای سنگین در پروژههای بزرگ، فونداسیون و ستونهای بتنی استفاده میشود. در حالی که میلگردهای سبک بیشتر در تقویت تیرها، تیرچهها، دیوارها و یا به عنوان خاموت در آرماتوربندی استفاده میشوند.
کاربرد میلگرد سبک
میلگردهای سبک، میلگردهایی هستند که وزن آنها مطابق با یکسری استاندارهای خاص کمتر از حد معمول است. این میلگردها معمولاً از جنس فولاد آلیاژی ساخته میشوند و دارای آجهایی با شکل و اندازه خاصی هستند. از این دسته از آرماتورها در صنایع و سازههای مختلفی استفاده میشود که در ادامه مهمترین موارد کاربرد آن را توضیح میدهیم:
۱. سطوح بتن مسلح
میلگردهای سبک در بتنهای مسطح مانند سقفها، به صورت گسترده بهکار برده میشوند. این کار منجر به افزایش مقاومت بتن در برابر نیروهای خمشی و کششی میگردد.
۲. ساخت سازههای خاص
میلگردهای سبک نقش اساسی در ساخت سازههای خاصی مانند نمادهای بتنی، تونلها، پلها و سازههای پوستهای دارند. همچنین از آرماتورهای سبک در ساخت دیوار استخرها نیز استفاده میشود.
۳. ساخت محصولات فولادی
از میلگردهای سبک در ساخت محصولات فولادی مانند تیرچه، خرپا، ستون و ورق فولادی استفادههای زیادی میشود.
۴. ساخت سازههای سبک
سازههای سبک سازههایی هستند که وزن آنها از سازههای مشابه که به صورت معمولی ساخته میشوند، کمتر است. استفاده از میلگرد سبک در این سازهها میتواند با حفظ استحکام، هزینهی ساخت را کاهش دهد.
۵. ساخت تجهیزات صنعتی
از میلگرد سبک در صنایع ماشین سازی مانند بالابر و جرثقیل استفاده میشود؛ همچنین در برخی خط تولیدها و مهار تجهیزات سنگین از میلگرد سبک استفاده میشود.
محاسبه وزن میلگرد سبک چگونه انجام میشود؟
میلگرد تولید شده در هر کارخانه وزن مشخصی دارد که براساس استاندارد تولید شدهاند. در این میان برخی از خریداران علاقه دارند که وزن میلگرد را به صورت دستی محاسبه نمایند. در ادامه فرمولی را آوردهایم که کارخانهها از آن برای محاسبه و اعلام وزن آرماتورهای تولیدی خود استفاده میکنند:
در این فرمول مساحت سطح مقطع میلگرد را در طول میلگرد و در عدد ثابت ۷.۸ ضرب و سپس تقسیم بر ۱۰۰ میشود تا در نهایت وزن میلگرد به دست آید.
خرید میلگرد سبک
وزن کم میلگردهای سبک دلیل بر بیکیفیت بودن این میلگردها نیست، بلکه میلگردهای سبک نوع خاصی از میلگرد هستند که کاربرد مشخصی نیز دارند. اما متاسفانه برخی افراد سودجو میلگردهای غیراستاندارد با وزن کم را در قالب میلگرد سبک به فروش میرسانند.
مطمئن ترین راه برای خرید میلگرد سبک، خرید از فروشندگان معتبر است. شرکت آسن با تامین انواع میلگرد در برندها و سایزهای مختلف نیازتان در تهیه میلگرد برطرف می کند. مجموعه با تلاش در حذف واسطهها، میلگردهای سبک را با مناسبترین قیمت عرضه میکند.
سوالات متداول
1. کدام کارخانه در ایران سبکترین میلگرد را تولید میکند؟
در ایران چندین کارخانه تولیدکننده محصولات فولادی اقدام به تولید میلگردهای سبک نمودهاند که در این میان میلگردهای تولید شده توسط کارخانههای پردیس آذربایجان، ظفر بناب و راد همدان کمترین وزن را دارند.
2. میلگرد سبک از چه آلیاژی ساخته میشود؟
در ساخت میلگردهای سبک از نوع خاصی فولاد استفاده میشود که در ساختار آن به میزان مشخصی عناصر کربن، سیلسیم، منگنز، فسفر و گوگرد وجود دارد. به همین دلیل این آرماتورها در عین سبک بودن از مقاومت بالایی در برابر فشارهای جانبی برخوردار هستند.
3. میلگرد سبک به صورت کیلویی به فروش میرسد یا شاخهای؟
در مجموعه آسن، میلگردهای سبک هم به صورت شاخه ایی و هم به شکل کیلویی به فروش میرسند. برای اطلاع بیشتر از مراحل خرید و ارسال میتوانید از طریق شماره تماسهای موجود در وبسایت با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.
4. خرید میلگرد سبک بهتر است یا میلگرد سنگین؟
هر کدام از میلگردهای سبک و سنگین، کاربردهای خاص خود را دارند. میلگردهای سبک برای ساخت مصنوعاتی که فولاد در آنها به کار برده میشود عملکرد بهتری دارند. در عین حال برای آرماتور بندی ساختمانها، استفاده از میلگردهای سنگین گزینه بهتری است.
آخرین خبرها
نبشی آلومینیومی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
1404-04-14 11:00:59بهترین کارخانههای تولیدکننده نبشی در ایران کدامند؟
1404-03-24 11:00:43ورق ساختمانی چیست؟ [کاربرد انواع ورق فلزی در ساختمان سازی]
1404-03-21 11:00:03انواع روش های برش نبشی
1404-03-14 11:48:57نحوه خمکاری نبشی چگونه است+ اصول اجرای آن
1404-03-14 11:00:45مراحل صادرات میلگرد به ترکیه + مدارک لازم
1404-03-10 11:00:11کاملترین راهنمای خرید نبشی به قیمت کارخانه
1404-03-07 11:00:22کاور بتن چیست؟ (پوشش بتن) | حداکثر و حداقل کاور بتن
1404-03-03 11:00:02کاربرد جدول اشتال نبشی در محاسبات سازه به زبان ساده
1404-02-31 11:00:45فرق فولاد، آهن و چدن چیست؟ و کاربرد هر کدام
1404-02-27 11:00:56مهمترین تفاوت نبشی و ناودانی در چیست؟
1404-02-24 11:00:15تای بیم (میلگرد ژوئن) چیست؟ + کاربرد آن در ساختمان
1404-02-20 11:00:55بهترین روشها برای مقاوم سازی ستون بتنی
1404-02-17 11:00:007 مورد از جدیدترین روش های مقاوم سازی ساختمان
1404-02-13 11:00:31جدول وزن نبشی تمام سایزها (بال مساوی و نامساوی)
1404-02-10 16:55:41