هر صد متر زیر بنا چقدر میلگرد لازم دارد؟
نغمه
انتشار:
1402/12/22
بروزرسانی:
1403/12/11

به جرأت میتوان گفت که میلگردها به عنوان آرماتور، از اجزاء اساسی سازههای بتنی و فلزی هستند. تعیین مقدار دقیق میزان میلگرد از عوامل تعیینکننده هزینههای هر پروژه عمرانی است. به منظور محاسبه مقدار میلگرد برای ساختمان صد متری، باید به پارامترهای مختلفی از جمله نوع سازه (بتنی یا فلزی)، تعداد طبقات و مقاطع میلگرد توجه کرد.
در این مقاله قصد داریم با شرح عوامل مؤثر بر مقدار میلگرد مصرفی همراه با ارائه فرمولها و جداول مربوطه، میزان دقیق میلگرد مورد نیاز برای هر پروژه را محاسبه کنیم.
چگونه مقدار میلگرد لازم برای ساختمان بتنی را محاسبه کنیم؟
برآورد میزان میلگرد برای هر سازه بتنی یکی از چالشهای مهندسین و معماران سازه است که از فاکتورهای متعددی پیروی میکند. نوع میلگرد مصرفی، ابعاد، وزن و ارتفاع سازه، نیروی انسانی، شرایط محیطی و نوع سازه از جمله عوامل تأثیرگذار در میزان میلگرد مصرفی سازه بتنی به شمار میروند. علاوه بر این، ابتدا قیمت میلگرد نیز باید در نظر گرفته شود و سپس محاسبات مربوطه را انجام داد.
اگر این پروسه به طور دقیق محاسبه نشود، عملکرد و ایمنی سازه را تهدید میکند و یا ضرر و زیان به بار میآورد. برای مثال، اگر مقدار میلگرد مصرفی کمتر از حد مورد نیاز برآورد شود، سازه از لحاظ مقاومتی ضعیف خواهد بود و ممکن است در برابر بارهای وارده مقاومت نکرده و بشکند. در مقابل با تخمین مقدار میلگرد اضافی، هزینههای اجرایی پروژه نیز افزایش مییابد.
با در دستداشتن مساحت سازه، میتوانیم اطلاعاتی از تعداد تیر، ستون، دیوار و سقف داشته باشیم. برای تعیین وزن کل میلگرد مصرفی در سازه بتنی، کافیست وزن میلگرد مصرفی در هر مترمربع را در مساحت کل سازه ضرب کنیم. به این ترتیب، مقدار میلگرد لازم برای ساختمان بتنی را به دست خواهیم آورد.
برآورد مقدار میلگرد لازم در ساختمان صد متری بتنی و فلزی
همانطور که پیشتر گفتیم، مقدار میلگرد مصرفی برای سازه بتنی با فلزی بر اساس تعداد سقف، طبقات، ستون و نوع فونداسیون متفاوت است. از آنجا که میلگرد، اساسیترین عضو اسکلت فلزی است، به میزان زیادی از آن در سازه استفاده میشود. به طور معمول میتوان گفت، میزان دقیق میلگرد مورد نیاز در هر متر مربع از سازه فلزی حدود ۴۵ تا ۶۵ کیلوگرم است. اما اگر در سازه فلزی از قاب های خمشی استفاده شده باشد، این مقدار میتواند بین ۶۵ تا ۹۰ کیلوگرم تخمین زده شود.
سازههای بتنی در مقایسه با سازههای فلزی به میلگرد کمتری نیاز دارند. کارایی میلگرد در سازههای بتنی تنها برای تقویت تیرچه، دیوار و ستون است. به همین دلیل، اسکلت بتنی به کمترین میزان میلگرد نیاز دارد. به طور کلی، مقدار ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم در هر مترمربع از سازه بتنی، میلگرد نیاز است. البته در صورت استفاده از قاب خمشی و دیوار برشی، حدود ۳۵ تا ۵۵ کیلوگرم میلگرد لازم است.
استفاده از میلگرد سایز ۱۴ در اسکلت بتنی، باعث مقاومت بالای سازه میشود. اگر قصد خرید این میلگرد دارید، میتوانید به سایت شرکت بازرگانی آسن مراجعه کرده و سفارش خود را ثبت نمائید. برای اطلاع از میزان دقیق میلگرد مورد نیاز در هر سازه بر مبنای زیربنا، ستون، تیرچه و سقف به جدول زیر مراجعه کنید.
نوع اسکلت ساختمان |
میلگرد موردنیاز kg/m^2 |
اسکلت فولادی با مهاربند |
45 تا 65 |
اسکلت فولادی با قاب خمشی |
65 تا 90 |
اسکلت بتنی با قاب خمشی و دیوار برشی |
35 تا 45 |
اسکلت بتنی |
40 تا 55 |
عوامل مؤثر بر مقدار میلگرد مصرفی در بنای صد متری
عوامل مؤثر بر مقدار میلگرد مصرفی، نقش مؤثری در هزینههای ساختمان دارند. در آغاز مقاله به این عوامل اشاره کوتاهی کردیم. در این بخش به شرح هر کدام از این موارد میپردازیم.
نوع سازه
با توجه به نوع سازه، میلگرد با قطر مناسب انتخاب میشود. میزان میلگرد در سازههای مختلف از جمله سازههای مسکونی، تجاری و .... با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال در ساختمانهای تجاری و پلها از میلگردهای با قطر بزرگتر استفاده میشود.
نوع باربری
با توجه به اینکه هر منطقه، شرایط جغرافیایی خاص خودش را دارد، نیاز است تا بارهای زنده به طور دقیق محاسبه گردند تا سازه باکیفیتی ساخته شود. در این موارد، استفاده از میلگرد پردیس آذربایجان به عنوان یک محصول با قدرت تحمل بار بالا توصیه میشود.
طرز استفاده از میلگرد
در هر سازهای، میلگرد متناسب با آن به کار گرفته میشود. به طور مثال، یک بنای صد متری که اسکلت فلزی دارد به میلگرد ساختمانی بیشتری نسبت به یک بنای صد متری بتنی نیاز دارد.
شرایط جغرافیایی
با در نظرگرفتن شرایط جغرافیایی میتوان میزان دقیق میلگرد را برای انواع سازه محاسبه نمود.
استانداردهای محلی و بینالمللی
انتخاب میلگردهای استاندارد، هزینه پائینی دارند و بهترین انتخاب برای افزایش طول عمر سازه محسوب میشوند.
مقدار میلگرد لازم در ساختمان صد متری یک طبقه
به طور کلی، برای تخمین میزان میلگرد مورد نیاز در ساختمان صد متری یک طبقه، باید به نوع سقف و ابعاد ساختمان، طراحی و استانداردهای مربوطه دقت کرد. در ساختمانها از سه نوع سقف در انواع سقف کامپوزیتی، سقف تیرچه بلوکی و سقف دال بتنی توپراستفاده میشود. هر کدام از آنها بر اساس نیازها و شرایط خاصی، انتخاب میشوند.
اگر ساختمان مورد نظر یک طبقه با سقف کامپوزیتی بود، برای هر مترمربع از آن، به میزان ۷ تا ۱۲کیلوگرم میلگرد نیاز است. در مقابل، برای سقفهای تیرچه بلوکی به طور تقریبی به ۶ کیلوگرم آرماتور برای هر مترمربع نیاز است. در نهایت، برای سقفهای دال بتنی توپر، حدوداً ۱۳ تا ۱۵ کیلوگرم آرماتور در هر مترمربع از سقف میلگرد نیاز است.
مقدار میلگرد لازم در ساختمان صد متری دو طبقه
ساختمانهای دو طبقه معمولاً دارای ستونهایی هستند که از بتن مسلح تشکیل شدهاند. بر اساس مطالعات انجامشده در این زمینه، میلگرد مصرفی در ساختمانهای دو طبقه بین ۱۲ تا ۱۸ کیلوگرم در هر مترمکعب بتن متغیر است. این مقدار به عواملی مانند ابعاد ستون، نوع بارگذاری، نوع بتن، و شرایط محیطی بستگی دارد. برای مثال، اگر ستونها کوچکتر باشند، به میلگرد بیشتری نیاز است و برعکس.
در سقف دال بتنی توپر به ۱۰ تا ۱۶ کیلوگرم میلگرد نیاز است. هزینه ساخت این نوع سقف بالا و وزن آن نیز زیاد است. در سقف تیرچه بلوک که بر روی تیرهای بتنی قرار میگیرد، ۵ تا ۸ کیلوگرم آرماتور لازم دارد و در سقفهای کامپوزیتی که هزینه ساخت آن از دو نوع سقف دیگر بیشتر است به ۸ تا ۱۴ کیلوگرم میلگرد نیاز است.
سوالات متداول
1- برای هر متر مربع چقدر میلگرد لازم است؟
برای هر متر مربع در ساختمان به طور میانگین، 50 تا 70 کیلوگرم میلگرد مورد نیاز است.
2- فرمول محاسبه سرانگشتی تعداد میلگرد در فونداسیون چیست؟
فرمول AS=0.0025bd که در آن b، عرض پی و d ضخامت پی است. همچنین (تعداد طبقاتd=20+(10* و )تعداد طبقات b=20+(20*
آخرین خبرها
نبشی آلومینیومی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
1404-04-14 11:00:59بهترین کارخانههای تولیدکننده نبشی در ایران کدامند؟
1404-03-24 11:00:43ورق ساختمانی چیست؟ [کاربرد انواع ورق فلزی در ساختمان سازی]
1404-03-21 11:00:03انواع روش های برش نبشی
1404-03-14 11:48:57نحوه خمکاری نبشی چگونه است+ اصول اجرای آن
1404-03-14 11:00:45مراحل صادرات میلگرد به ترکیه + مدارک لازم
1404-03-10 11:00:11کاملترین راهنمای خرید نبشی به قیمت کارخانه
1404-03-07 11:00:22کاور بتن چیست؟ (پوشش بتن) | حداکثر و حداقل کاور بتن
1404-03-03 11:00:02کاربرد جدول اشتال نبشی در محاسبات سازه به زبان ساده
1404-02-31 11:00:45فرق فولاد، آهن و چدن چیست؟ و کاربرد هر کدام
1404-02-27 11:00:56مهمترین تفاوت نبشی و ناودانی در چیست؟
1404-02-24 11:00:15تای بیم (میلگرد ژوئن) چیست؟ + کاربرد آن در ساختمان
1404-02-20 11:00:55بهترین روشها برای مقاوم سازی ستون بتنی
1404-02-17 11:00:007 مورد از جدیدترین روش های مقاوم سازی ساختمان
1404-02-13 11:00:31جدول وزن نبشی تمام سایزها (بال مساوی و نامساوی)
1404-02-10 16:55:41