میلگرد گذاری ستون بتنی به چه صورتی انجام میشود؟ | مجله آسن
فرزانه
انتشار:
1403/05/08
بروزرسانی:
1403/10/01
میلگرد گذاری ستون بتنی یک اقدام بسیار مهم و البته حیاتی در اجرای پروژه های عمرانی است که با هدف تقویت استقامت بتن در برابر نیروهای کششی و فشارهای وارده و کلیه تنشها صورت میگیرد. با پیشرفت حوزههای عمرانی، امروزه ستون بتنی میلگرد گذاری شده یک المان کلیدی و حیاتی در انواع سازهها ازجمله ساختمانهای تجاری، مسکونی و... است. باتوجه به هزینه های اجرایی در هر پروژه، قیمت محصولات فولادی اهمیت پیدا می کند. بنابراین اینکه این مقاطع پرکاربرد را به چه قیمت خریداری کنید اهمیت زیادی در تعیین بودجه شما خواهد داشت. قیمت میلگرد امروز در سایت آسن به روز رسانی شده است. هزینه های مقاومسازی در ساختمان به این شیوه در برابر استحکامی که اعطا میکند مقرونبهصرفه است.
اگر بخواهیم به مزیتهای بشمار میلگرد گذاری ستون بتنی اشاره کنیم باید بگوییم:
- افزایش مقاومت کششی ستون
- جلوگیری از ترک خوردن و شکست ستون بتنی
- افزایش طول عمر
- انتقال استاندارد بار مرده و زنده سقف بر پی
- و ...
دقت داشته باشید مرغوبیت میلگرد و کیفیت آن در عملیات ساخت ستون بتنی میلگرد گذاری شده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است کارشناسان آسن میلگردهای برند فایکو و آریان فولاد را پیشنهاد میکنند جهت استعلام قیمت میلگرد فایکو یا مشاهده قیمت میلگرد آریان فولاد میتوانید به کانال لحظهای قیمت میلگرد آسن رجوع کنید یا با کارشناسان مجموعه با شماره تلفن 88885720-021 در تماس باشید.
ستون بتنی چیست؟
ستون بتنی یک عضو مهم و غیرقابل حذف در ساخت وساز است که کمک میکند بار زنده و مردهای که بر سقف ساختمان وارد میشود بدون خلل بر فونداسیون منتقل شود به این شکل از ترک خوردگی دیوارها، ریزش سقف و یا رانش ساختمان پیشگیری خواهد شد. ستونهای ساختمان براساس مصالح مصرفی به دو شکل بتنی یا فولادی ساخته میشوند. ستون بتنی متشکل از بتن و فولاد است که عیوب یکدیگر را پوشش داده و به تقویت هم کمک میکنند تا در نهایت ستون، پایداری بالایی از خود نشان دهد.
اجزای ستون بتنی
ماهیت بتن به گونهای است که بسیار سخت و مقاوم به نظر میرسد اما در حقیقت مقاومت کششی پایینی دارد و در شرایط خاص مستعد ترک خوردگی و شکستن است. برخلاف بتن، فولاد و کلیه مقاطع فولادی از جمله میلگرد از مقاومت کششی بالایی برخوردار هستند بنابراین وقتی که عنصر فولادی در کنار بتن قرار گیرد میتواند ضعف آن را پوشانده و مقاومت کششی لازم را تأمین کند. میلگرد گذاری ستون بتنی باعث میشود که بتن و فولاد به عنوان مکمل مقاومت و پایداری ستون را ارتقاء دهند.
میلگرد گذاری ستون بتنی چگونه انجام میشود؟
ابتدا یک طرح به صورت دستی یا نرمافزاری بر اساس محاسبات سازه پیادهسازی میشود و بعد از اینکه مشخص شد چه تعداد میلگرد با چه سایزی نیاز است، پیمانکار اقدام به خرید میلگرد میکند در این خصوص نکته مهم این است که میلگردها فاقد عیوب باشند (در ابتدای مطلب دو برند مرغوب و مطرح پیشنهاد شد) سپس مرحله برش میلگرد آغار میشود.
فولاد در ابعاد مشخصی برش خورده سپس نوبت به جایگذاری میلگردها میرسد. محلهایی برای نصب میلگرد تعیین میشود و شاخههای میلگرد در این نقاط در فواصل معینی نصب میشوند. جایگذاری میلگرد باید با دقت انجام شود و هر شاخه محکم در نقطه تعیین شده قرار گیرد در صورت جابجایی میلگرد، فرایند بعدی یعنی بتنریزی با اختلال مواجه خواهد شد.
مراحل میلگرد گذاری در ستون
نحوه میلگرد گذاری ستون بتنی به طرح و نقشه مهندس سازه بستگی دارد اما به طور کل در فرایند میلگرد گذاری گامهای زیر باید طی شوند:
· طراحی مهندسی پروسه به همراه تعیین جزئیات
· تهیه میلگرد مرغوب و بدون عیب براساس اندازهای که در نقشه تعیین شده است.
· برش شاخههای میلگرد براساس ابعاد تنظیم شده در نقشه
· نصب میلگردها در نقاطی که مشخص شدهاند
· شکل دادن ستون و تنظیم جایگاه میلگردها
· عملیات بتنریزی تا احاطه کامل میلگردها
· استفاده از ویبراتور و تجهیزات مربوطه جهت تراکم دادن به لایههای بتنی
· زمان دادن به بتن تا شکلگیری کامل
· مرحله رطوبرسانی بر سطح بتن جهت جلوگیری از ترک خوردگی و شکستن بتن
ضوابط میلگرد گذاری ستون در ساختمان چیست؟
طراحی ستون بتنی هم به صورت نرمافزاری و هم به صورت دستی انجام میشود اما دقت بالا در محاسبات بسیار اهمیت دارد به عنوان مثال تعداد میلگردهایی که باید در ستون قرار گیرند، ابعاد میلگردها و قطر آنها، شیوه میلگرد گذاری ستون بتنی و موارد این چنینی موضوعات بسیار پراهمیتی هستند که مهندس سازه باید به دقت این موارد را براساس محاسبات اصولی تعیین کند.
مسأله بسیار مهم دیگر در اجرای ستون بتنی این است که از مصالح مرغوب و باکیفیتی استفاده شود استفاده از میلگردهای مرغوب که فاقد هرگونه عیوب چون خوردگی، زنگ ضدگی، خراش و ترک خوردگی باشند اصل بسیار مهمی است که در نحوه عملکرد و مقاومت ستون بتنی تأثیر مستقیمی دارد.
حین میلگرد گذاری باید به ضخامت پوشش بتنی دقت داشت به گونهای که تمام میلگردهایی که در قلب ستون قرار داده میشوند توسط بتن احاطه شوند. نحوه میلگرد گذاری ستون بتنی و دقت تمام در انجام این پروسه، در استحکام نهایی ستون مؤثر است و حتماً باید زیر نظر مهندس ناظر انجام شود.
جمع بندی
میلگرد گذاری در ستون بتنی منجر به افزایش مقاومت کششی بتن شده و در نهایت این ستون با پایداری و استحکام بسیار بالا قادر است تمامی بارها و فشار وارد بر دیوارها و سقف را متحمل شده وبه طور مؤثر به فونداسیون منتقل کند تا از ریزش ساختمان جلوگیری به عمل آید. بنابراین اجرای ستون به شیوه مهندسی و استاندارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و حتماً حین مراحل میلگرد گذاری ستون بتنی باید تمامی ضوابط و مقررات فنی و مهندسی به دقت اجرایی شوند استفاده از متریال مرغوب و باکیفیت که فاقد عیوب باشند نیز یکی از مهمترین مسائلی است که در این زمینه باید در نظر گرفت در غیراینصورت ستون از استحکام لازم برخوردار نبوده و تبعات جبران ناپذیری به دنبال دارد.
سؤالات متداول
1- چرا در ستون بتنی میلگرد گذاری انجام میشود؟
میلگرد دارای مقاومت کششی مطلوبی است در عوض بتن باوجود سختی بالا، مقاومت کشسی پایینی دارد و سریعاً دچار شکست خواهد شد بنابراین از میلگرد برای جبران مقاومت کششی بتن استفاده میشود.
2- میلگرد چطور به تقویت ستون بتنی کمک میکند؟
مقاومت بالای میلگرد در برابر خمش و کشش میتواند استحکام و پایداری ستون را تاسرحد زیادی افزایش دهد.
3- مزیت ستون بتنی چیست؟
بتن به تنهایی از مقاومت کافی برخوردار نیست طی اجرای ستون بتنی، بتن و میلگرد (بتن مسلح) مثل یک مکمل میتوانند قدرت و استحام لازم را تأمین کنند.
4- در میلگرد گذاری ستون بتنی چه مواردی باید رعایت شود؟
نقشه اولیه که توسط مهندس سازه طراحی میشود و رعایت اصول و ضوابط اجرایی و همچنین استفاده از متریال مرغوب از مهمترین عواملی است که حتماً باید رعایت شوند.
آخرین خبرها
چرا قیمت میلگرد کارخانه و بازار متفاوت است؟
1403-09-28 23:37:32تست کشش میلگرد کاشته شده چگونه انجام میشود؟
1403-09-24 23:00:08میلگرد لنگر مثبت چیست و تفاوت آن با میلگرد لنگر منفی چیست؟
1403-09-21 23:04:20ابزارهای برشکاری میلگرد+ مزایا و معایب انواع روشهای برش میلگرد
1403-09-15 23:00:58طول خم میلگرد و آرماتور چگونه محاسبه میشود؟
1403-09-14 11:01:50محاسبه طول میلگرد ریشه در فونداسیون چگونه انجام می شود؟
1403-09-10 11:00:28فونداسیون نواری چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
1403-09-07 00:11:00ضایعات میلگرد چیست و چه کاربردی دارد؟
1403-09-03 23:00:13بررسی و تحلیل نمودار قیمت میلگرد در سال ۱۴۰۳
1403-08-30 23:01:08اصولی ترین ضوابط میلگرد گذاری در ساختمان + نکات اجرایی
1403-08-26 11:01:29توری فلزی چیست؟ آشنایی با انواع توری فلزی و 7 کاربرد آن
1403-08-16 11:00:15سقف کامپوزیت چیست؟ انواع سقف کامپوزیت کدامند؟
1403-08-12 11:00:13معرفی انواع تیرچه در ساختمان سازی و کاربرد هر کدام
1403-08-09 23:01:09حد مجاز زنگ زدگی میلگرد چقدر است؟ شرایط استفاده از میلگرد زنگ زده
1403-08-07 11:01:35سقف تیرچه بلوک چیست و بر چند نوع است؟
1403-08-05 11:05:26