در حال بارگذاری ...
در حال بارگذاری ...
نغمه
انتشار:
1402/12/24
بروزرسانی:
1403/12/11
به طور معمول، میلگردها با طولهای استاندارد در کارخانه تولید میشوند. اما برای پیشبرد روند کار در برخی از پروژههای ساختمانی نیاز است تا با استفاده از تکنیکهای خاصی، طول و ابعاد میلگردها را افزایش داد. وصله جوشی یکی از روشهایی است که با افزایش طول میلگرد، اتصال محکمی بین دو قطعه فولادی ایجاد میکند. در این مقاله با انواع وصله جوشی بر اساس استاندارد A2، مزایا و معایب آنها صحبت خواهیم کرد. همچنین اگر قصد خرید میلگرد با کیفیت و اصل را دارید؛ قبل از خرید، جهت اطلاع از قیمت میلگرد میتوانید به سامانه رسمی آسن مراجعه نمایید.
در شرایطی که طول میلگردها به اندازه کافی بلند نباشد یا زمانی که قرار باشد میلگردها در محل خاصی از سازه قرار بگیرند از وصله جوشی استفاده میشود؛ همچنین وصله جوشی برای افزایش مقاومت سازه نیز استفاده میشود.
وصله جوشی یکی از انواع بسیار پرکاربرد اتصال میلگرد است که با هدف افزایش استحکام و مقاومت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. کیفیت جوش در این وصلهها اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل، باید بعد از فرایند جوشکاری، آزمایشهای لازم زیر نظر مهندسین انجام شود. وصله جوشی یکی از بهترین وصلهها برای انتقال بارهای تنشی سازه است. با این حال، مهمترین شرط اجرای وصله جوشی، قابلیت جوشپذیری قطعات فلزی است.
خوب است بدانید که برای اجرای وصله جوشی، معمولا روشهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله آنها میتوان به جوشکار الکترود دستی، جوشکاری تحت گاز خنثی یا فعال و جوشکاری جرقهای مقاومتی سر به سر اشاره کرد.
عملیات جوشکاری میلگرد با استفاده دستگاههای پیشرفته جوش انجام میشود. با انجام این فرآیند، میلگرد راحتتر جذب بتن شده و سازه مقاومی ایجاد میشود. اما این تنها یکی از کاربردهای وصله جوشی است. سایر دلایل اتصال مقاطع فولادی به شرح زیر است:
وصله جوشی دارای انواع مختلفی است که هرکدام از آنها شرایط اجرا و استانداردهای خاصی دارند. اگر به شرایط و نحوه اجرای هرکدام از این روشها مسلط باشید، کیفیت و استحکام شبکه آرماتوربندی از کیفیت بهتری برخوردار خواهد شد. در ادامه، انواع اتصال جوشی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
پیشنهاد می کینم درباره آرماتوربندی بیشتر بخوانید. |
یکی از انواع اتصال جوشی که هزینه اجرای کمتری دارد، وصله جوشی سربهسر و مستقیم است. در این روش، جوش شیاری به شکل حرف V اجرا میشود. از جمله مزایای این روش، سرعت بالا، کاهش وزن سازه، تنظیم مقاومت اتصال جوشی به اندازه مورد نیاز و هزینه کم اشاره کرد.
وصله جوشی سر به سر و مستقیم به روشهای زیر انجام میشود:
· اتصال افقی با جوش شیاری یک طرفه و دو طرفه
· اتصال افقی با جوش شیاری یک طرفه همراه با قطعه لوله پشت بند (قطر برابر)
· اتصال عمودی با جوش شیاری مورب یک طرفه و دو طرفه
· اتصال عمودی با جوش مورب یک طرفه همراه با قطعه لوله پشت بند (قطرهای برابر)
وصله جوشی سربهسر غیر مستقیم از مقاومت بالایی در ناحیه اتصال برخوردار است. در این روش، از یک قطعه فلزی بین دو سر میلگرد کمک گرفته میشود. این قطعه نقش یک واسطه فلزی دارد. معمولا برای این واسطه از نبشی، صفحه وصله یا یک میلگرد استفاده میشود. برای وصله جوشی سربهسر غیرمستقیم از جوش شیاری اریب ذوبی استفاده میشود.
یکی از بهترین انواع وصله جوشی که در آن از دو روش اتصال پوششی مستقیم و اتصال جوش سربهسر غیرمستقیم کمک گرفته میشود.
وصله جوشی سربهسر تحت فشار در ساختمانسازی بیشتر به عنوان فورجینگ شناخته میشود. برای این نوع وصله جوشی از جوشکاری در دمای 1200 تا 1300 درجه استفاده میشود. گازهای به کار رفته در این جوش، گازهای استیلن و اکسیژن هستند. حرارت زیاد ایجاد شده در دو سر میلگرد باعث ذوب شدن آنها شده و آنها را به حالت نرم و خمیری شکل تغییر میدهد. در نهایت، نواحی ذوب شده دو سر میلگرد با کمک جک هیدرولیکی به هم نزدیک شده و با فشار استاندارد متصل میشوند.
صرفهجویی در مصرف میلگرد و کاهش تراکم آنها یکی از مزیتهای استفاده از جوش فورجینگ است. این روش اتصال دو میلگرد مزایای دیگری نیز دارد که عبارتند از:
در کنار مزایای جوش فورجینگ، بد نیست نگاهی هم به معایب آن بیندازیم. معایب استفاده از این روش شامل موارد زیر میشود:
میلگردهایی که از فولاد با آلیاژ کم ساخته شدهاند، قابلیت جوشپذیری بالایی دارند. این نوع از میلگردها، نسبت کمی از فولاد به کربن دارد که باعث میشود بتوان آنها را به راحتی جوش داد. کربن یک عنصر است که با فلز ترکیب میشود و خواص آن را تغییر میدهد. اگر مقدار کربن در فلز زیاد باشد، فلز شکننده شده و جوشکاری آن نیز سختتر میشود.
برای جوشکاری میلگردها، باید میلگردهایی را انتخاب کنیم که مقدار کربن آنها کم باشد. معمولاً میلگردهایی که مقدار کربن آنها کمتر از ۰.۵۱ درصد است، مناسب برای جوشکاری هستند. اما میلگردهایی که مقدار کربن آنها بیشتر از ۰.۵۱ درصد است، نمیتوانند خوب جوش بخورند و ممکن است بشکنند و استحکام سازه را کم کنند. این میلگردها معمولاً با استانداردهای A3 و A4مطابقت دارند.
برای اتصال میلگردهای فولادی در ساختمانسازی از روش وصله جوشی استفاده میشود. این روش به این دلیل لازم است که میلگردها در ابعاد و طولهای مشخص و محدود تولید میشوند و برای برخی پروژهها نیاز به افزایش طول یا تغییر جهت آنها داریم. برای انجام وصله جوشی میلگرد باید به چند نکته توجه کرد:
در پایان خوب است به این نکته اشاره کنیم که میلگرد با وصله جوشی بی کیفیت باید از رده خارج شود. کیفیت استاندارد جوش میلگرد یکی از عوامل مهم در انتخاب میلگرد برای پروژههای ساختمانی است. جوش میلگرد باید به گونهای باشد که تحمل بار، مقاومت در برابر خوردگی و ضربه، و عمر مفید میلگرد را افزایش دهد. اگر کیفیت جوش میلگرد پایین باشد، ممکن است باعث شکستگی، ترک خوردگی، یا افتادگی سازه شود. بنابراین، برای اطمینان از کیفیت جوش میلگرد، باید استانداردهای ملی و بین المللی رعایت شود.
در شرایطی که طول میلگردها به اندازه کافی بلند نباشد یا زمانی که میلگردها باید در محل خاصی از سازه قرار بگیرند از وصله جوشی استفاده میشود؛ همچنین وصله جوشی برای افزایش مقاومت سازه نیز استفاده میشود.
نوع الکترود یا مفتول جوشی مناسب برای وصله جوشی میلگرد به نوع میلگرد، نوع وصله و شرایط محیطی بستگی دارد. به طور کلی، الکترودهای E7018 و E6013 برای وصله جوشی میلگردهای فولادی A36 مناسب هستند.
آخرین خبرها
یهترین روشها برای مقاوم سازی ستون بتنی
1404-02-17 11:00:007 مورد از جدیدترین روش های مقاوم سازی ساختمان
1404-02-13 11:00:31جدول وزن نبشی تمام سایزها (بال مساوی و نامساوی)
1404-02-10 16:55:41شاقول کردن ستون بتنی - مقاوم سازی ستون
1404-02-06 11:00:16پرفروش ترین نوع نبشی در ساخت و ساز کدام است؟
1404-02-03 11:00:43اسامی بیکیفیت ترین میلگرد در ایران با دلیل
1404-01-30 23:45:59تفاوت نبشی و سپری | کاربرد هر کدام چیست؟
1404-01-27 11:00:50پیش بینی قیمت میلگرد در سال 1404
1404-01-23 11:00:21مشخصات و جدول وزن میلگرد امیرکبیر
1404-01-16 11:00:558 شاخص مقایسه کیفیت میلگرد
1403-12-25 11:00:13میلگرد جلدی چیست؟ | نقش آرماتور گونه در فونداسیون
1403-12-18 11:00:41طول هر شاخه میلگرد چند متر است؟
1403-12-15 11:00:38سرمایه گذاری در صنعت فولاد؛ چالش ها و فرصتها برای سرمایه گذاران
1403-12-14 11:00:42شرایط صادرات میلگرد به کشورهای همسایه
1403-12-11 11:00:14سقف دال بتنی چیست؟ انواع و ویژگیهای دال بتنی
1403-12-08 11:00:10